Egyházközségi programok

2018.12.02 08:57

SZENT ANNA PLÉBÁNIA

Hirdetések

 

2018 1202

Advent 1. vasárnapja

„…nézzetek fel, és emeljétek föl fejeteket, mert elérkezett megváltásotok!”

www.szentanna.org

 

A hét szentjei, ünnepei

 

hétfő

Xavéri Szent Ferenc áldozópap

kedd

Damaszkuszi Szent János áldozópap és egyháztanító

csütörtök

Szent Miklós püspök

péntek

Szent Ambrus püspök és egyháztanító

szombat

A Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatása

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja, házassági évfordulója.A jó Isten áldása legyen az életükön!

 

Egyházközségi programok

 

Adventben hétfőtől szombatig 06:00

Rorate, hajnali szentmisék a kápolnában, utána szerény agapé a felnőtteknek és a gyerekeknek a kápolna előtt. A gyerekek játszhatnak iskolába indulásig. Aki szeretne hozzájárulni az agapéhoz, köszönettel elfogadjuk.

04, kedd 18:00

A Szent József Kör találkozója a Don Bosco Klubban.

06, csütörtök 17:00

Az Igekör találkozik a Don Bosco Klubban.

07, péntek

08:00-17:00

Egésznapos szentségimádás egyházközségünk

lelki-szellemi-erkölcsi megújulásáért.

07, péntek 17:00

Imaóra a betegekért.

08. szombat

09:00-12:00

Bogárklub, játszóház gyerekeknek.

08. szombat 17:00

Adventi gyertyagyújtás a kápolnában a Szent József Kör vezetésével. Szeretettel hívunk mindenkit.

       

 

Egyéb

 

Folytatódik a templom külső felújítása. Adományokat köszönettel fogadunk az irodában, vagy csekken. Cégek adócsökkentésre használhatják az adományt.Isten áldjon meg minden adakozót!

Köszönet azoknak, akik már befizették az ez évi egyházközségi hozzájárulásukat. Akik még nem tették meg, kérjük, tegyék meg!

Csekkek a kijáratoknál találhatók, az irodában is be lehet fizetni.

JövőéviKatolikus falinaptár (forgatós), Katolikus Kalendárium és egylapos falinaptár megvásárolható a sekrestyében, a templom első padtömbje utáni asztalon (a pénzt kérjük a perselybe tenni) és a plébánián.

Aki szeretné megrendelni jövőre is az Új ember és az Adoremus kiadványokat, kérjük, jelezze irodában. Ha nem tart rá igényt, azt is jelezze az irodában. Csak 10 db-tól küldik el egyben.

Köszönet azoknak, akik részt vettek az egyházmegyei szentségimádási napon, és máskor is részt vesznek a pénteki napokon a szentségimádáson. Mindenkit szeretettel hívunk ezekre a csendes imaalkalmakra.

 

Kitüntetések

 

A MMSz Dél-Alföldi Régiója vezetősége a Szociális Munka napján, Kecskeméten átadta „Az évönkéntese” címet. Az elismerő oklevelet a Jánoshalmi Csoportból Komáromi LajosnéKlárikavehette át az országosan elsőként megszervezett és gyümölcsözően működtetett máltai ovis csoportért.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat fennállásának 30. évfordulója alkalmából Kozma Imre atya javaslatára az elnökség Ambrózia-díjat alapított azok számára, akik az egészségügyi és a szociális területen országosan kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Novemberben adták át először ezt az elismerést 13 máltai tag részére Budapesten. A kitüntetettek között volt Kiss GyörgynéKlárikacsoportvezetőnk is, aki elkötelezett szolgálatáért, áldozatos tevékenységéért vehette át az Ambrózia-díjat.

 

Gratulálunk nekik, Isten áldását kérjük további munkájukra!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza